Начало Борба В националния отбор по борба свободен стил има състезатели, които са достойни да участват на Олимпиада

В националния отбор по борба свободен стил има състезатели, които са достойни да участват на Олимпиада

В националния отбор по борба свободен стил има състезатели, които са достойни да участват на Олимпиада
0

В националния отбор по борба свободен стил има състезатели, които са достойни на представят България на Олимпийски игри, заяви старши треньорът Валентин Ангелов. Той остана доволен от резултатите и показания характер на европейското първенство в Хърватия.

„Благодаря на момчетата, защото показаха характер и стигнаха до медалите. Вярвам от доста години, че имаме възможност да ги вземем, но все малко не ни достигаше“, заяви старши треньорът на националите.

България тръгна на шампионата с два финала, като Микяй Наим на 65 кг и Рамазан Рамазанов на 70 кг останаха със сребърни отличия. Олимпиецът Георги Вангелов заслужи бронз на 57 кг, а Али Умарпашаев получи контузия, въпреки че се класира на полуфинал на 74 кг.

„Вангелов този път беше готов за шампион и трябваше да стане такъв, въпреки че в последния момент решихме да сменим категорията. За Микяй също мога да кажа хубави думи. Човек постига резултати, когато си повярва. Полагаме много труд и той показа, че е достоен да бъде медалист от големи първенства. Рамазанов загуби от доста добър състезател – Хаджи Алиев, когото всички в борбата познават. И той занапред може да носи медали. Съжалявам за Умарпашаев, който наистина не беше готов. Тъй като Мирослав Киров отказа участие, нямахме много опции за смяна. Днес ще разберем каква е неговата контузия“, заяви той на пресконференция в София.

„Надявам се да се съберем здрави и за световното да реализираме това, което дълги години не постигаме – квоти за Олимпийски игри. В отбора има момчета, които ще покажат, че са достойни да участват на Олимпиада“.

Националите свободен стил ще продължат с лагерите преди световното първенство и най-вероятно ще вземат участие с различни отбори на ранкинг турнирите в Киргизстан и Унгария, добави Ангелов. Той подчерта, че участието на борците зависи от здравословното им състояние.

Олимпиецът Георги Вангелов спечели бронзов медал за България на 57 кг, след като надви грузинеца Роберти Дингашвили с категоричното 10:0 в малкия финал. Националът обаче знае, че може повече.

„Съжалявам, че не успях да взема по-добър медал. Време ми е да взема едно злато и да си запиша името в историята. Не съм доволен от това класиране, така че ще се боря за повече на световното първенство и за квота за Олимпиадата“, каза Вангелов на пресконференцията в София.

Сребърният медалист Микяй Наим добави: „Това за мен е първи медал във възраст мъже. Надявам се занапред да взимам все повече отличия“.

тагове: