Начало Бокс Агентът на Усик: Фюри демонстрира неуважение към собствените си фенове

Агентът на Усик: Фюри демонстрира неуважение към собствените си фенове

Агентът на Усик: Фюри демонстрира неуважение към собствените си фенове
0

Новината, че Тайсън Фюри ще се боксира с Франсис Нгану в Саудитска Арабия през есента стана тема №1 в спортните среди. Мнение по този повод сега изрази Александър Красюк – агентът на Олександър Усик, говорейки по време на пресконференцията за мача с Даниел Дубоа, проведена в Лондон.

Тайсън Фюри е прословут, богат и разпознаваем по една-единствена причина и тя е, че боксовите феновете харчат пари от собствения си джоб, за да гледат мачовете му. Те купуват PPV, купуват билети, купуват мърчъндайз и всичко останало. Всички пари, които Тайсън Фюри има в сметката си, са парите на тези фенове. Той демонстрира неуважение към тях, докато те очакват нещо в замяна. Това нещо са големи мачове, а Тайсън не им го предложи. Все едно не им се отблагодарява. Това е неуважително към феновете и може напълно да унищожи имиджа на Тайсън. Франк Уорък казваше, че има толкова много хейт по Тайсън Фюри заради Усик и екипа му, но те бяха на преговорите и просто отказаха да се поддават на мръсните номера. Не това обаче е причината, а, че той не уважава своите фенове“, каза Красюк пред Seconds Out.

Мачът за безспорната шампионска титла трябваше да се състои през април, но постоянните изисквания на „Циганския крал“ станаха повод за провала на преговорите. Така украинецът прие задължителния претендент на WBA – Даниел Дубоа, докато Фюри претърпя куп провали в разговорите с боксьори от топ 10, за да може накрая да отговори на Франсис Нгану и да приеме неговото предизвикателство, датиращо вече от повече от година.