Начало Бокс Виталий Кличко подкрепя Джошуа срещу Усик
0

Виталий Кличко подкрепя Джошуа срещу Усик

Виталий Кличко подкрепя Джошуа срещу Усик
0

Легендата на украинския и световен бокс Виталий Кличко изненадващо отправи напътствия към Антъни Джошуа преди реванша му с Олександър Усик. Настоящият кмет на Киев заяви, че Ей Джей има шанс да си върне световните титли на WBA, WBO, IBF и IBO от неговия сънародник, но нещата не опират само до това.

Боксовият свят все още очаква потвърждение на втората битка на Джошуа и Усик. Лагерите на двамата водят преговори за реванша от няколко месеца, като на този етап все още няма яснота нито къде, нито кога ще се случи въпросният мач. След като вече е ясно, че украинецът няма да боксира с шампиона на WBC Тайсън Фюри, то предстои именно да се финализират преговорите около новата битка с Ей Джей.

В този ред на мисли, бившият носител на пояса Виталий Кличко коментира ситуацията около настоящите шампиони. „Джошуа – Фюри ще бъде огромен мач. В момента всички се съмняват дали той има силите да победи Тайсън. На реванша с Усик може да ни даде отговор. Ако Ей Джей победи Саша, това ще предизвика страхотен интерес и ще превърне битка с Фюри в най-голямото боксово събитие за последните 10 години“, коментира Кличко.

Кметът на Киев вярва, че Джошуа може да се справи със сънародника му. „Ако промени някои неща в играта си, разбира се, че има шанс. С радост обаче бих го гледал срещу Фюри. Джошуа е класически боксьор, Тайсън е нестандартен. И двамата удрят добре и могат да решат изхода от мача във всеки един момент. Това прави тази битка непредвидима“, каза още легендата.