Начало Бокс WBC постави ултиматум на Дилиън Уайт и Еди Хърн

WBC постави ултиматум на Дилиън Уайт и Еди Хърн

WBC постави ултиматум на Дилиън Уайт и Еди Хърн
0

Претендент номер 1 за световната титла на WBC в тежка категория – Дилиън Уайт, получи ултиматум от Световния боксов съвет.

През миналата седмица промоутърът Франк Уорън спечели търга за организирането на двубоя между Тайсън Фюри и Дилиън Уайт, наддавайки с близо 9 милиона повече от Еди Хърн.

Така Фюри и хората около него си гарантираха хонорар от близо $30 милиона, дакато Уайт ще трябва да се задоволи с $8 милиона. И ако до скоро Уайт и Хърн бяха активни в социалните мрежи и даваха интервюта, то в последната седмица никой от „Matchroom Boxing“ или от щаба на Уайт не е проговорил.

Мълчанието и неяснотата около бъдещето на подобен мач накара WBC да постави времеви ултиматум до 21-ви февруари. Това е крайният срок, в който „Крадеца на трупове“ трябва да предостави подписан договор за мача.

Тази заповед се отнася и за шампиона, но Фюри и екипа му нямат никакъв проблем с така стеклите се обстоятелства и „Краля на циганите“ е готов да се изправи срещу сънародника си.

Важно е да се припомни, че преди няколко години Уайт отказа златен шанс да се бие с тогавашния свтовен шампион Атъни Джошуа, а причината отново бе искане за по-голям хонорар.