Начало Бокс АИБА ще дава парични бонуси и на жените на Световно първенство

АИБА ще дава парични бонуси и на жените на Световно първенство

АИБА ще дава парични бонуси и на жените на Световно първенство
0

Международната боксова федерация (АИБА) ще даде парични награди и на медалистките от Световното първенство по бокс за жени. За домакин на надпреварата бе избран град Истанбул в Турция, а шампионът ще се проведе в началото на месец декември тази година.

От АИБА обявиха, че за да докажат равнопоставеното си отношение между половете, ще дадат същите бонуси на дамите, каквито бяха обявени и за мъжете. Така за първо място ще се взима по 100 хиляди щатски долара, за второ – по 50 хиляди, а двата бронза във всяка категория ще прибира по 25 000. Общият награден фонд е 2,6 милиона щатски долара.

„Равенството между половете е една от основните ни цели в бокса. Щастлив съм да потвърдя, че паричните награди за медалистите ще бъдат точно същите като за Световното първенство за мъже. За първи път в 75-годишната история на АИБА, носителите на медали ще бъдат възнаградени със значителни парични награди от централата“, коментира Умар Кремльов, президент на АИБА.

Той заедно с други длъжностни лица от международната федерация инспектираха спортни обекти в Истанбул, за да наблюдават възможностите за провеждане на световното първенство. След това бе подписан и договор с Турската боксова федерация.

По време на Световното първенство в Турция ще се проведе извънреден конгрес на АИБА и ще бъдат обявени големи реформи в организацията. Очаква се много високопоставени ръководители, боксьори и шампиони от миналото да посетят Турция.

Световното първенство на АИБА за мъже пък ще се проведе в Сърбия, Белград от 24 октомври до 6 ноември.