Начало Бокс Американец ще реферира големия реванш

Американец ще реферира големия реванш

Американец ще реферира големия реванш
1

В ръцете на един от най-опитните американски съдии бе поверен втория сблъсък между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри.

Двамата се изправят отново тази неделя сутрин (българско време), а трети човек между въжетата ще бъде Кени Бейлес.

Снимка: БТА

69-годишният рефер бе назначен от Атлетическата комисия на щата Невада, която отговаря за горе/долу всичко около събитието. Първата среща бе реферирана от Джак Рейс, който бе критикуван за това, че е дал прекалено дълго отброяване на Фюри в 12-ия рунд.

Бейлес е ръководил десетки мачове за световни титли и е реферирал на едни от най-славните боксьори от близкото минало – Мани Пакиао, Флойд Мейуедър, Олександър Усик, Сергей Ковальов, Генади Головкин, Саул Алварес, Карл Фрамптън и още.

През 2019-та реферът следеше за случващото се на ринга в мачовете между Тайсън Фюри и Том Шварц и Дионтей Уайлдър – Луис Ортис 2.

В изцяло американски състав ще бъдат и тримата съдии, които ще седят край ринга. За разлика от първия мач през 2018 г., този път няма да има един британец, един американец и един от неутрална държава.

Именно съдийското решение за равен в първата среща остави лош вкус в устите на много от феновете, които видяха „Краля на циганите“ като победител.

Тримата съдии са Глен Фелдман, Дейв Морети и Стив Вайсфелд, катo нито един от тримата не бе част от съдийския панел миналия път.