Начало Бокс Амир Хан посъветва Джошуа: Стой далеч от Тайсън Фюри

Амир Хан посъветва Джошуа: Стой далеч от Тайсън Фюри

Амир Хан посъветва Джошуа: Стой далеч от Тайсън Фюри
0

Бившият световен шампион в супер лека категория – Амир Хан, посъветва сънародника си Антъни Джошуа да преосмисли желанието си за двубой с Тайсън Фюри.

„Ей Джей“ и „Краля на циганите“ бяха на път да се срещнат тази година, след като преговаряха близо 6 месеца. В крайна сметка големият британски сблъсък бе отложен заради намесата на Дионтей Уйалдър, който придърпа Фюри към себе си.

Снимка: БТА

Сега и двамата световни шампиони имат претенденти, които трябва да победят, ако искат да решат спора за абсолютния световен шампион. И ако повечето фенове са песимисти, то това е напълно разбираемо, имайки предвид провалените преговори.

31-годишният Джошуа на няколко пъти разкритикува Фюри и промоутърите зад него в това, че не са спазили уговорката си, но според Хан британецът с нигерийски корени трябва да е доволен от случилото се.

„Антъни е звяр, истински световен шампион в тежка категория“, сподели носителят на Купа „Странджа“ от 2004-та.

„Но много хора си задават въпроса дали има силите да победи Фюри? Това несъмнено ще бъде една от най-трудните му битки. Според мен той трябва да стои максимално далеч от Тайсън“, добави 34-годишният Хан, който призна, че ще се завърне на ринга в края на годината.