Начало Бокс Анди Мъри с трогателни думи за Мохамед Али
0

Анди Мъри с трогателни думи за Мохамед Али

Анди Мъри с трогателни думи за Мохамед Али
0

Носителят на 3 титли от Големия шлем в тениса и бивш №1 в световната ранглиста Анди Мъри се изказа трогателно за легендата Мохамед Али. Шотландецът заяви, че бившият световен шампион в тежка категория, който си отиде от този свят през 2016-а, е бил вдъхновение за него и му е помогнал в трудните моменти от кариерата му.

Обожавам бокса, а неговата история е наистина невероятна. Когато победи Джордж Форман, за да спечели световната титла, всички го бяха отписали, твърдяха че няма шанс, че е приключил със спорта. Този момент от кариерата му, ми показа, че всичко е възможно. Наистина едно огромно вдъхновение“, споделя пред „Евроспорт“ Анди Мъри.

Британецът самия изживява тежък период, като от няколко години опитва да се върна към най-добрата си форма. Той претърпя серия от операции, включително и смяна на тазобедрена става, но въпреки това продължава да вярва, че може да играе тенис на най-високо ниво.

Аз определено не съм от нивото на Мохамед Али, или пък на Роджър Федерер. Но те успяха да преборят всички скептици и да се върнат на върха. Вярвам, че аз също мога да направя поне нужното, за да опитам. Ако остана здрав, ще следвам техния пример докато мога“, саза още Мъри.