Начало Бокс Анди Руис се вдъхновява от нов филм за боксьор – свещеник (ВИДЕО)

Анди Руис се вдъхновява от нов филм за боксьор – свещеник (ВИДЕО)

Анди Руис се вдъхновява от нов филм за боксьор – свещеник (ВИДЕО)
0

Анди Руис-младши, който е бивш световен шампион на WBA Super, WBO, IBF и IBO в тежка категория, се вдъхновява от новия филм „Отец Стю“.

Лентата разказва истинската житейска история на Стюарт Лонг, бивш боксьор и свещеник, който вдъхнови безброй хора по време на пътуването си от самоунищожение до изкупление.

В главната роля е Марк Уолбърг, а сред останалите актьори личи името на Мел Гибсън.

„Пътят ми като боксьор беше пълен с препятствия и предизвикателства. За да ги преодолея, работих усилено, но преди всичко се научих да вярвам в себе си и се борих за вярванията си. Историята на отец Стю вдъхновява мен и много други през целия му живот. Той ни показа пътя към изкуплението и намирането на целта в живота чрез вяра. Ако вярвате във втория шанс и харесвате вдъхновяващи истории, каня ви да гледате филма „Отец Стю““, написа Руис в профила си в Instagram.

Историята на Анди Руис-младши също не е за подценяване и би била доста успешна, ако бъде екранизирана.

Мексиканският боксьор стана изненадващо световен шампион през юни 2019 година. Тогава той детронира Антъни Джошуа, записвайки успех с нокаут в седмия рунд.

Тежащият 121 килограма боец сътвори огромна сензация тогава. Малцина му даваха какъвто и да е шанс, като прогнозите бяха за победа с нокаут за тогавашния шампион. Именно тогава се доказа старата максима, че в бокса не е важно как изглеждаш. Неведнъж специалистите изтъкваха, че бойците не са фитнес атлети.

Подобен шокиращ развой на мач в тежка категория видяхме през 1990 година, когато Бъстър Дъглас победи Майк Тайсън. До момента през новия век не е имало такава изненада.