Начало Бокс Светкавична реакция: Провериха Тервел Пулев за допинг (ВИДЕО)

Светкавична реакция: Провериха Тервел Пулев за допинг (ВИДЕО)

Светкавична реакция: Провериха Тервел Пулев за допинг (ВИДЕО)
0

Тервел Пулев беше проверен за допинг преди предстоящата битка с бившия световен шампион Сергей Ковальов. Двамата излизат на ринга на 14 май в Ингълууд, Калифорния. 

Самият българин алармира, че в договора за срещата не е включена проверка за забранени вещества и поиска да има тестове.

От Спортната Атлетическата комисия на Калифорния се задействаха мигновенно и подложиха медалиста от Лондонд 2012 на внезапна проверка по време на последната му тренировка.

„Днес бях потърсен по време на тренировка от допинг ченге на Спортната Атлетическата комисия на Калифорния и Световна антидопингова агенция (WADA)“, започна Тервел Пуле. 

„Това е следствие на наше искане към въпросната комисия да осъществят допинг контрол към мен и моя противник за 14-ти май Сергей Ковалев. Радвам се, че тези хора реагираха доста бързо и се надявам, че руснакът е бил проверен също“, обясни боксьорът.

В момента той се подготовя в Лас Вегас с брат си Кубрат, който също ще се бие на 14 май.

Съперник на Кобрата ще бъде Джери Форест.

Любопитно е, че мачът на Тервел и Сергей е главният за вечерта, а Кубрат ще подгрява по-малкия си брат.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.