Начало Бокс Андре Уард се пенсионирал току преди да си спретне битки с Тони Белю и Антъни Джошуа

Андре Уард се пенсионирал току преди да си спретне битки с Тони Белю и Антъни Джошуа

Андре Уард се пенсионирал току преди да си спретне битки с Тони Белю и Антъни Джошуа
0

Една от легендите на световния бокс – Андре Уард (32:0), споделя 7 години след оттеглянето си от спорта, че е обмисля сериозно да се качи в полутежка и тежка категория, за да срещне Тони Белю (30:3:1) и Антъни Джошуа (28:3), но именно тогава е предпочел да свали окончателно ръкавиците.

Ако бях продължил да се бия, нямаше да има съмнение, че вървим натам. След реванша ми с Ковальов Върджил Хънтър го заяви. Той потвърди, че вече няма какво да доказвам в суперсредна категория. Не смятах, че Адонис Стивънсън заслужава шанс. Тъкмо победих най-доброто име в дивизията и нямах намерение да се връщам назад. Така че нямаше какво да правя повече на 80 кг. Ако се бях задържал наоколо, щеше да е в полутежка и щях да се целя в Тони Белю. Знам, че той щеше да приеме боя. Щом постигнех успех там, щях да тръгне още нагоре и щях да се насоча към Антъни Джошуа. Не знам обаче дали би го приел сериозно, но това бяха моите цели. Без да изпитвам неуважение към него“, каза Уард пред talkSPORT.

„S.O.G“ изненада мнозина, когато спря със спорта едва на 33-годишна възраст. И все пак той стана безспорен шампион в две отделни теглови дивизии.