Начало Бокс Андре Уорд посъветва Пакиао да се пенсионира

Андре Уорд посъветва Пакиао да се пенсионира

Андре Уорд посъветва Пакиао да се пенсионира
0

Бившият световен шампион в две дивизии – Андре Уорд вярва, че времето на Мани Пакиао на боксовия ринг е изтекло.

Непобеденият Уорд, който се отказа от спорта през 2017-та, посъветва филипинската легенда да окачи ръкавиците и да се фокусира върху живота след бокса.

„Пак-Ман“ загуби последната си битка срещу Йорденис Угас и мнозина фенове и журналисти се обединиха около тезата, че Пакиао вече не е същият боксьор. Въпреки загубата от Угас, Пакиао не изключи възможността двамата да се срещнат отново в началото на 2022-ра.

Снимка: БТА

„Минал съм този път, който Мани трябва да извърви“, сподели Уорд, който прекрати великолепната си кариера на 33-годишна възраст.

„Няма да му е лесно да вземе такова решение, особено за боксьор от неговия статут. Това ще бъде най-трудното нещо в цялата му кариера. Той има 72 мача зад гърба си, половината от които срещу най-силните боксьори на времето.

„Не е лесно да се погледнеш в огледалото и да си кажеш, че все още имаш нещо останало, но то е крайно недостатъчно.

„Той има страшно много неща, с които да се занимава след бокса. Здравето също е много важно, да се съхраниш и да излезеш с възможно най-малко контузии и травми.

„Мани не е на 20, не е и на 30. Тези времена отминаха. Той е на 42 и вече не може да прави спаринги три пъти седмично и да провежда тренирочъни лагери по два-три месеца. Просто не си заслужава“, допълни американското величие от близкото минало.