Начало Бокс Белберов срази ирландец и продължава напред в Париж
0

Белберов срази ирландец и продължава напред в Париж

Белберов срази ирландец и продължава напред в Париж
0

Петър Белберов победи с единодушно съдийско решение ирландеца Гитис Лисинскас и направи крачка към спечелване на квота за Игрите в Токио. Двубоят бе от 1/8-финалите на европейската олимпийска квалификация, която се провежда в Париж.

Белберов започна по-активно и нападателно, а съперникът му отвръщаше с контри. Българинът пласира няколко добри удара в тялото и главата на своя съперник, но ирландецът отвърна с добри комбинации и в крайна сметка четирима от петимата съдии дадоха предимство на Лисинскас в този първи рунд.

Ирландецът действаше по-мъдро и във втория рунд, като опитваше по-малко, но ефективни атаки. Белберов увеличи агресията си и на няколко пъти хвана на тясно съперника си. Минута преди края на рунда започна по-близък бой с повече размяна на удари. Белберов успя сериозно да разклати своя съперник с комбинация в главата, а след това и в тялото. Исинска се поизтощи и финалните атаки бяха за българина. В този рунд четирима от съдиите дадоха предимство на Белберов.

Българският боксьор започна с мощни крошета и трети рунд, опитвайки се да използва видимата умора в съперника. Белберов засили атаките и търсеше удар, с който да нокаутира ирландеца. Лисинскас от своя страна все по-често избягваше размяната и стоеше предимно в отбрана. Към края на рунда ирландецът дори не намираше сили да замахва. Този рунд бе категорично за българския боксьор, което му донесе и победата. Петимата съдии отсъдиха краен резултат в полза на нашия боксьор.

По-късно на ринга излиза Стойка Кръстева. Нейният мач в категория до 51 килограма е решителен за спечелване на квота за Токио. Българката ще се изправи срещу Светлана Солуянова (Русия), а мачът е от 1/4-финалната фаза. При успех Кръстева ще си гарантира място на Игрите в Токио.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.