Начало Бокс Стойка Кръстева се класира за Олимпийските игри в Токио
0

Стойка Кръстева се класира за Олимпийските игри в Токио

Стойка Кръстева се класира за Олимпийските игри в Токио
0

Стойка Кръстева се класира за Олимпийските игри в Токио, след като надделя над рускинята Светлана Солуянова в четвъртфинален двубой в категория до 51 кг от европейския квалификационен турнир в Париж.

Двубоят започна проучвателно, като предвид важността му и двете не се хвърлиха в атаки. Солуянова опитваше да използва предимството на по-дългите си ръце и да държи Кръстева на разстояние. През първата половина на рунда точни удари почти липсваха. Рускинята опита атаки, които бяха добре блокирани от българката. В крайна сметка четирима от петимата съдии дадоха предимство на Кръстева в първия рунд.

Рускинята опита да вдигне темпото, знаейки, че изостава в резултата. Българката отново заложи на добри контри и пласира няколко попадения. Солуянова използваше всяка възможност за клинч, виждайки опасност, а при един от тях и двете паднаха на пода. Кръстева използва своята бързина и умело отбягваше атаките на рускинята. Рундът отново бе за нашето момиче, като и петимата съдии отсъдиха в нейна полза.

Светлана Солуянова нямаше друга възможност, освен да се хвърли в атака и да търси нокаут. Кръстева обаче не само не позволи, но продължи да доминира и да бъде отлична в защита и в атака. Няколко добри крошета намериха целта, докато безцелните замахвания на рускинята не донесоха нужния ефект.

В крайна сметка Стойка Кръстева постигна победа с единодушно съдийско решение и се класира за полуфиналите, с което си осигури квота за Токио.