Начало Бокс Без боксьори от Русия на Европейското първенство в София
0

Без боксьори от Русия на Европейското първенство в София

Без боксьори от Русия на Европейското първенство в София
0

Без боксьори от Русия и Беларус ще премине Европейското първенство за младежи и девойки, което ще се проведе в София. Повече от 400 състезатели от 39 държави се очаква да вземат участие на турнира в зала „София“.

Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 14 до 21 април, като интересът е наистина сериозен. Големите фаворити от Русия, заедно с талантите на Беларус обаче не са допуснати да вземат участие, тъй като страните са наказани от Международната федерация IBA заради войната в Украйна.

България ще бъде представена от общо 18 боксьори – 11 при младежите и 7 при девойките. Входът за зрители ще бъде свободен, а началото на турнира е на 14 април. Сесиите ще се провеждат от 14:00 и 18:00 часа, като финалите ще бъдат в два дни – на 20 и 21 април.

January 8, 2022, София: Пресконференция на БФ Бокс преди Европесйкото първенство за младежи и девойки в пресклуб България, Friday (Photo by БФБокс/Стартфото Bulgarian Boxing Federation/startphoto.bg 2022)

Доволен съм от подготовката, която направихме. От една седмица водим спаринги с боксьорите на Румъния, а от днес започваме и с тези на Германия. Вече три седмици в София тренират и момчетата от Украйна, така че имаме възможност да премерим сили и да видим докъде сме стигнали. Това е поредната стъпка за тези момчета по пътя към мъжкия бокс“, каза в Пресклуб „България“ треньорът на националния ни отбор за младежи Борислав Бояджиев.

Списък на участниците за България на ЕП

Младежи

48 кг – Йоан Стефанов

54 кг – Любослав Методиев

57 кг – Димо Тониев

60 кг – Тони Илиев

63.5 кг – Марио Радев

67 кг – Любомир Ангелов

71 кг – Кристиян Митев

75 кг – Стелиан Страхилов

80 кг – Жан-Божидар Сидеров

86 кг – Георги Стоянов

+92 кг – Кирил Борисов

Девойки

48 кг – Люба Атанасова

52 кг – Николинка Бояджиева

54 кг – Кристина Станева

57 кг – Румяна Александрова

63 кг – Вергиния Тилева

75 кг – Йелис Илязова

+81 кг – Гергана Георгиева