Начало Бокс България организира Европейско по бокс през април
0

България организира Европейско по бокс през април

България организира Европейско по бокс през април
0

България получи правото да организира пореден голям шампионат по бокс. Родната федерация успя да се пребори за домакинство на Европейското първенство за младежи и девойки. Турнирът ще се проведе от 10 до 22 април, като арената на сблъсъците е добре позната – зала „София“ в столицата ни.

Ръководството на федерацията получи доверието да проведе едно от най-значимите първенства през следващата година, като родната кандидатура бе предпочетена в доста сериозна конкуренция. За позитивния резултат спомогнаха отличната организация на предишни турнири, както и добрите позиции на българския бокс на международно ниво през последните години.

На Европейското първенство за младежи и девойки в София се очаква да вземат участие някои от бъдещите звезди, които ще пробият и до Олимпийските игри в Париж през 2024. Сред тях ще бъдат и родните таланти, които продължават с нови решителни крачки към пробив на най-голямата сцена. Това ще бъде един от първите турнири, на които младите ни надежди от следващото поколение ще се изявят.

През 2019 година България отново прие Европейското първенство за младежи и девойки в София. Тогава страната ни се поздрави с 8 медала. Шампиони станаха Ергюнал Себахтин (49 кг) и Ясен Радев (52 кг). Със сребърни отличия се поздравиха Мелек Закифова (48 кг) и Николай Маринов (56 кг). Бронз пък грабнаха Анна-Мария Дялова (57 кг), Стилян Христов (64 кг), Емирджан Мехмед (69 кг) и Николай Зафиров (75 кг).