Начало Бокс Били Джо Сондърс заговори за край на кариерата
0

Били Джо Сондърс заговори за край на кариерата

Били Джо Сондърс заговори за край на кариерата
0

31-годишният бивш световен шампион в две категории Били Джо Сондърс за първи път се срещна с репортери, след като загуби обединителен мач срещу шампиона на WBC и WBA в средна категория Саул „Канело“ Алварес. В тази битка британецът получи сериозна контузия – фрактура на очната кухина, но сега е отпочинал и готов да помисли дали да продължи кариерата си.

Малко се отдалечих от всичко това, дълго мислех и се наслаждавах на общуването с деца. Оперирах се, имах фрактура на орбитата на три места. Вкараха пластини, сега съм като Терминатор. Веднага след като се прибрах, отделих време на семейството си, без бокс и се чувствах добре„, сподели Сондърс.

В края на краищата съм на 31 години, ако вече не искам да работя и искам да си почина – мога да си го позволя“, каза Сондърс.

И така трябва да бъде. Отдадох много време на бокса и спортът беше много мил към мен. Трябва да помисля и да преценя опциите, защото само влизането на ринга няма да нахрани семейство. Защото след подобни битки е много трудно да се намери отговор на въпроса – къде да отида по-нататък? Ще говоря с баща си, защото мнението му е много важно. Честно казано, в този разговор мнението на баща ми ще бъде по-важно от моето„, каза още британецът.

Това е един от случаите, когато шансовете са равни. Мисля, че можех да направя още една или две битки, но това трябва да са правилните битки. Ако той каже: „Остави, синко, не се връщай„, тогава вероятно ще направя това“, сподели Сондърс.

Много хора ми казаха:„ Боксира добре, помислихме, че водиш с разлика от един рунд. Но той е първокласен боец ​​и ми нанесе първокласен удар, така че трябва да му отдам дължимото. Бях в подобни ситуации и правех това с моите съперници и те ми показаха респект, аз трябва да направя същото към Канело. Той е много добър боец„, завърши бившият шампион.