Начало Бокс Канело носи $10 милиона на Кейлъб Плант
0

Канело носи $10 милиона на Кейлъб Плант

Канело носи $10 милиона на Кейлъб Плант
0

Световният шампион на IBF в супер средна категория Кейлъб Плант (21-0) ще заработи 10 милиона долара от бъдещия си мач с Канело Алварес (56-1-2). Мексиканската суперзвезда върви уверено към обединение на всички пояси в дивизията, след като вече притежава тези на WBC, WBA и WBO. Той отказа с технически нокаут в 8-ия рунд Били Джо Сондърс (30-1) на 8 май и по този начин прибави титлата на Световната боксова организация. Плант и Алварес планират да се срещнат на 18 или 25 септември.

Канело посочи следващата голяма цел

Цифрата е приблизително 10 милиона долара. Някъде там. Не искам да изглежда така, че правя нещата за пари, защото това наистина е мач, който искам и който вярвам, че мога да спечеля. Но също така няма и да се кача на ринга, ако не получа онова, което заслужавам”, споделя 28-годишният Кейлъб пред „Seconds Out”.

Американецът уточнява, че ще има значително по-солидна подкрепа, отколкото Сондърс или Калъм Смит преди него. „Не смятам, че имам повече фенове от Канело в САЩ. Но при всички положения те са повече от онези двамата. Много скоро ще седнем с екипа ми и с Ал Хеймън и ще изчистим детайлите”, каза още шампионът на IBF.

Последните пет съперника на Канело са заработили средно по 8.1 милиона долара от мачовете си с него. Сергей Ковальов и Даниел Джейкъбс прибраха по 12 милиона, докато на Сондърс са платени 8. Калъм Смит е взел 6 милиона долара, а с най-малко се е задоволил Авни Йълдъръм – 2.5 млн. За сметка на това, Алварес прибира по 20 и повече милиона от тези двубои.