Начало Бокс Биляна Дудова не успя да превземе категорията на Тайбе Юсеин

Биляна Дудова не успя да превземе категорията на Тайбе Юсеин

Биляна Дудова не успя да превземе категорията на Тайбе Юсеин
0


Бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Токио, Тайбе Юсеин запази лидерското си място в националния отбор, в категория до 62 килограма. Световната и европейска шампионка имаше опасен и труден съперник в лицето на Биляна Дудова.

Двете световни и европейски шампионки се изправиха една срещу друга на държавното първенство по борба в Сливен. Състезателката на Левски спечели шампионския дуел с 2:1. За Дудова бе предизвикателство да се състезава в по-горната за нея категория, което и отреди трето място в крайното класиране.

От своя страна Юсеин бе убедителна и на финала. Тя победи Рая Кьосева с 10:0 и взе приза и за най-технична състезателка.

Другата българска медалистка от Игрите в японската столица в борбата – Евелина Николова пък триумфира в категория до 57 кг и получи наградата за най-резултатна състезателка

Участничката на Олимпийските игри в Токио, Миглена Селишка без да се изпоти и потруди, стана шампионка при най-леките. В четирите срещи, които трябваше да запише противнички й не посмяха да излязат срещу нея на тепиха. По същия начин се разви и ситуацията в категория до 68 кг, където първа стана Сийка Тодорова.

Носителката на световната купа за 2021-а Юлияна Янева пък стана шампионка в категория до 72 кг, след като на финала тушира Ванеса Георгиева. 

При най-тежките до 76 кг триумфира Мария Оряшкова. В останалите категории шампионки са: Ириана Бинкова (53), Сезен Белберова (55), Росица Канева (59), София Георгиева (65).

Надпреварата пропусна европейската шампионка Мими Христова, която продължава да лекува травма. Утре е състезанието при мъжете в свободния стил. Схватките стартират от 10 ч в зала „Васил Левски“ в Сливен и ще бъдат без публиката заради противоепидемичните мерки.