Начало Бокс Бивш боксьор се обяви в подкрепа на Хамас във войната с Израел

Бивш боксьор се обяви в подкрепа на Хамас във войната с Израел

Бивш боксьор се обяви в подкрепа на Хамас във войната с Израел
0

Бившият боксьор и ръгбист Сони Бил Уилямс се обяви в подкрепа на обявената за терористична организация Хамас в стартиралата война срещу Израел в изминалите дни. Той препубликува съобщение в социалните мрежи, в които подкрепя идеята, че това е освободителна война, а не проява на агресия срещу цивилно население.

Съобщение в X на един от най-противоречивите професори по право в публичното пространство – Халед Бейдун, бе препубликувано от Уилямс, а в него той сравнява ситуацията в Украйна с тази в ивицата Газа. Бейдун протестира срещу квалификацията, че палестинските войски на Хамас са определяни за „терористи“, докато украинците са „борци за свобода“.

Бившият атлет е част от радикалната мюсюлманска общност, която организира манифести по различни точки на света в подкрепа на войната.

Междувременно статистиката отчита, че са загинали над 700 души в Израел от бомбените атаки и нахлуването на войски в страната. 260 души са жертвите на музикален фестивал, а Хамас твърди, че държи над 100 души за заложници. В същото време смъртните случаи в Палестина надхвърлиха 400 души от израелските бомбардировки.