Начало Бокс Бивш световен шампион изпрати баща си. Убиецът е на свобода

Бивш световен шампион изпрати баща си. Убиецът е на свобода

Бивш световен шампион изпрати баща си. Убиецът е на свобода
0

Бившият световен шампион на IBO в полусредна категория – Крис ван Херден, направи шокиращи признания. Бащата на боксьора бе застрелян преди 10 дни в Република Южна Африка, където живее семейството.

61-годишният мъж се замесил в кавга с чернокож, който незаконно се опитвал да присвои месо. Ван Херден-старши е бил застрелян в гърба, а в момента извършителят… е на свобода.

Платил е глоба в размер на 350 долара!

Убиецът е охранител. Когато бащата на боксьора заплашил, че отива да се обади в полицията, наглият нарушител е възпроизвел фаталния изстрел.

Крис ван Херден публикува емоционално съобщение към феновете си в социалните мрежи. Той се е сбогувал за последно с родителя си. Боксьорът открито признава, че подобни убийства са с протекция от закона. Заявява, че семейството му е жертва на расистки тормоз, какъвто се налага над белите.

Моли за помощ в Република Южна Африка.

Наскоро Крис подписа с легендата Боб Аръм, който ще го промотира в Лос Анджелис. След трагичните събития се очаква професионалните му ангажименти да бъдат отложени за дълго.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.