Начало Бокс Бивш световен шампион изуми с благородна постъпка
0

Бивш световен шампион изуми с благородна постъпка

Бивш световен шампион изуми с благородна постъпка
0

Бившият световен шампион в категория супер перо на IBF Тевин Фармър (30-5-1) изуми с доста любопитно решение. 31-годишният боксьор, който не се е бил от януари, разкри в Туитър, че е отправил солидно финансово предложение към човек, изпаднал в затруднение.

Той е предложил на въпросния мъж да му плаща по 10 хиляди долара на месец в продължение на година, за да работи за него. Освен това е предплатил престоя му в хотел за 2 седмици и му е купил нови дрехи. Благородното дело моментално предизвика огромен бум от реакции в социалните мрежи.

Днес срещнах бездомен човек. Беше толкова студено. Заведох го в магазина, купих му всичко необходимо и наех стая в хотел за 2 седмици. Наех го да работи за мен, като ще изкарва по 10 хиляди долара на месец. Сърцето ми се изпълни. Не можех да го гледам на студа, без нищо. Имам цел – да променям един живот на година“, написа в Туитър Фармър.

Той отказва да посочи въпросния човек и да го публикува, преди той действително да си е стъпил на краката. „Ще го направя, когато стане по-добре. Ще разкаже за всичко това“, написа още бившият шампион.

През 2017-а кариерата на Фармър се преобърна, след като бе застрелян в ръката на рожден ден, докато се опитва да обезвреди друг от гостите. Въпреки това Тевин се завърна на ринга 5 месеца по-късно, а сега ще направи нов опит да спечели световна титла.