Начало Бокс Бивш треньор на Тайсън: Майк ме заключи в клетката на тигъра му

Бивш треньор на Тайсън: Майк ме заключи в клетката на тигъра му

Бивш треньор на Тайсън: Майк ме заключи в клетката на тигъра му
0

Интересна и доста страховита история, типично в стил Майк Тайсън, разказа един от добрите му приятели и бивш негов треньор – Джеф Фенек.

Едва ли има човек на земята, който да не е слушал за безкрайно лудия и често скандален начин на живот на боксовото величие в края на миналия век. И до ден днешен бившият световен шампион е известен с екстравагантните си покупки – скъпи коли, имения и диви животни.

В средата на ’90-те Майк шокира всички, закупувайки си два тигъра, които живеят с него в Лас Вегас.

Embed from Getty Images

Фенек, който е австралиец и е един от най-приближените хора на „Железния“, си спомня какъв шок е изживял, когато за пръв път е видял животните в къщата на Тайсън.

Embed from Getty Images

„За пръв път му бях на гости и видях тигрите му на живо“, разказва Фенек, който в и личен треньор на Тайсън в последния му професионален мач от 2005 г.

„Изведнъж ме хвана и ме затвори в клетката на тигъра и я заключи. Заедно с него. Малко са нещата, които могат да ме стреснат, но след това изживяване трябваше да си сменя гащите“, спомня си австралиецът.

„По едно време той имаше и малка пума у тях. Отново му бях на гости със семейството ми, а като влязохме животното тичаше и скачаше на свобода. Малката ми дъщеря си направи снимки с нея и се хвалеше пред съучениците ѝ в Австралия“, допълва историята Джеф Фенек.