Начало Бокс Бившият треньор на Анди Руис: Всичко се промени когато спечели титлите

Бившият треньор на Анди Руис: Всичко се промени когато спечели титлите

Бившият треньор на Анди Руис: Всичко се промени когато спечели титлите
0

Мани Роблес, който изведе Анди Руис-младши до световните титли (WBA Super, IBF, IBO, WBO) в тежка категория в професионалния бокс, разкри процеса по изкачването до върха на мексиканския боксьор.

„Анди тъкмо беше допуснал загуба, първата си загуба. (от Джоузеф Паркър) Той дойде и разговаря с мен, и аз го взех под крилото си. Той преживя много възходи и падения; той не се биеше, не изкарваше пари и почти беше разорен“, сподели Роблес пред Марк Гатфорд за mybettingsites.co.uk.

Тандемът Роблес – Руис стартира с победи над Девин Варгас с нокаут, Кевин Джонсън, Александър Димитренко, а на 1 юни 2019 година те постигнаха върха – изненадваща победа над световния шампион Антъни Джошуа, който беше непобеден до онзи момент на професионалния ринг. Успехът беше определен от множество медии като сензацията на века!

„Той нямаше къде да отседне, затова трябваше да му намеря място къде да живее, за да не го загубя. Разбрах с кого си имам работа и разбрах, че това хлапе е талантливо. Не исках да го пусна на улицата или да напусне бокса. Затова трябваше да намеря начин да го задържа в Лос Анджелис, да му намеря покрив над главата и направих точно това. Намерих му място къде да отседне, храна. Всичко, от което един боксьор се нуждае, за да остане съсредоточен. Успяхме да го задържим тук и малко по малко късметът му започна да се усмихва. Нещата започнаха да си идват на мястото. Той получи шанс да се бие с Джошуа и всички знаят историята. Победата му не беше плод на късмет. Той беше подготвен, съсредоточен и гладен. И в момента, в който спечели световната титла, всичко се промени“,завърши именития специалист.

Припомняме, че Андри Руис-младши и Мани Роблес приключиха взаимоотношения месец след загубата на мексиканския боксьор от Антъни Джошуа в реванша за световните титли в тежка категория.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".