Начало Бокс България с 10 боксьори на Световното първенство за мъже

България с 10 боксьори на Световното първенство за мъже

България с 10 боксьори на Световното първенство за мъже
0

България ще бъде представена от 10 боксьори на Световното първенство за мъже в Ташкент, Узбекистан. Шампионатът на планетата ще се проведе от 1 до 14 май. Конкуренцията се очертава да е изключително висока. Заявки са подадени от над 100 страни, а на ринга се очаква да се качат повече от 600 боксьори!

Световното първенство ще бъде и със завишен награден фонд. От Международната федерация (ИБА) информираха, че ще бъдат раздадени премии в размер на 5.2 милиона долара. Шампионите ще получат по 200 хиляди долара, сребърните медалисти – по 100 хиляди, а бронзовите от всяка категория – по 50 хиляди долара.

Жоел Арате преди Световното по бокс: Направихме изключително качествена подготовка

Подготовката беше изпълнена на 100 процента. Всички са здрави и готови за Световното първенство. Проведохме редица спаринги, първо с националите на Грузия, след това с Франция, Йордания, Люксембург, Азербайджан и Румъния. Това беше от голяма полза за всички и нашите боксьори успяха да повишат нивото си и да премерят сили с олимпийски, световни и континентални медалисти. Доволни сме от свършената работа и очакваме с нетърпение първия гонг на Световното първенство“, каза старши треньорът на националния ни тим Жоел Арате.

Отборът ни ще пътува за Ташкент в петък. Съставът, воден от Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров, ще лети през Истанбул с полет от 15:25 часа на Терминал 2.

Съставът на националния ни отбор
48 кг – Ергюнал Себахтин
51 кг – Даниел Асенов
54 кг – Ясен Радев
57 кг – Хавиер Ибаниес
60 кг – Радослав Росенов
63.5 кг – Красимир Джуров
75 кг – Рами Киуан
80 кг – Кристиян Николов
92 кг – Радослав Панталеев
+92 кг – Йордан Морехон