Начало Бокс България с най-доброто на Световното в Истанбул
0

България с най-доброто на Световното в Истанбул

България с най-доброто на Световното в Истанбул
0

Големите звезди на българския женски бокс – Станимира Петрова и Светлана Каменова предвождат националния ни тим за предстоящото Световно първенство в Истанбул. Шампионатът на планетата ще се проведе от 6 до 21 май в турския мегаполис. Турнирът трябваше да се състои в края на миналата година, но бе преместен заради пандемията от коронавирус.

Водещите ни боксьорки ще атакуват златните медали, съответно в категории до 54 и 57 килограма. Двете нямат загуба на ринга от началото на годината, като Светлана спечели Купа „Странджа“, а Станимира бе отличена за най-технична в Белград.

България ще бъде представена от общо шест боксьорки. В състава са още Севда Асенова (48 кг), Златислава Чуканова (50 кг), Габриела Димитрова (52 кг) и Аслъхан Мехмедова (63 кг).

Първата група от националния отбор замина в края на миналата седмица за Истанбул, където проведе няколко спаринга. С тима в Турция са и треньорите Фикрет Ереджебов и Петър Лесов. Втората група пътува за Истанбул утре, като е предвождана от Борислав Георгиев.