Начало Кикбокс и муай тай Двама 17-годишни таланта с историческо постижение в кикбокса

Двама 17-годишни таланта с историческо постижение в кикбокса

Двама 17-годишни таланта с историческо постижение в кикбокса
0

Абсолютен рекорд бе постигнат през уикенда в българския кикбокс. Двама от националите на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай записаха имената си в историята на този спорт.

Анелия Тодорова и Михаил Георгиев гордо вече притежават титлата държавен шампион във всичките 6 бойни дисциплини в кикбокса. Двамата са на едва по 17 години и са продукт на школата на „Стар Тийм“.

Историческото им постижение се случи през уикенда, когато Тодорова и Георгиев участваха на Държавното първенство в стил К1. Анелия триумфира с титлата при девойките старша възраст в категория до 56 килограма след две категорично победи, а след три успеха Михаил стигна до първото място при юношите старша възраст в категория 63.5 кг.

По-рано през годините те станаха шампиони в трите татами дисциплини – пойнтфайтинг, лайт контакт, киклайт контакт, както и на ринг – фул контакт и лоу кик.

Анелия Тодорова е шампион и в още един боен спорт – таекуондо WTF, а Михаил Георгиев се бие и на муай тай.

С много лишения, труд, жертви и постоянство тези универсални бойци са горди носители на всички титли в кикбокс. Тези деца са олицетворението на духа, трудолюбието, скромността и изпълват със съдържание думата “БОЕЦ”! За мен е чест да работя с Вас, ВЕЛИКИ хлапета!“, възхитен бе техният треньор Иван Георгиев.

Отборът на „Стар тийм“, който традиционно е хегемон в татами дисциплините, записа успешно представяне и на ринг. Столичани се класираха на трето отборно място на Държавното в стил К1 след завоювани общо 4 медала – 3 златни и 1 сребърен.