Начало Бокс България с трети медал на Европейското след чиста победа на Уилиам Чолов

България с трети медал на Европейското след чиста победа на Уилиам Чолов

България с трети медал на Европейското след чиста победа на Уилиам Чолов
0

България вече има три медала от Европейското първенство по бокс до 22 години в Будва. Уилиам Чолов осигури ново отличие за страната ни, след като се класира за полуфиналите в Черна гора. Той се присъедини към Ергюнал Себахтин и Радослав Росенов след успех над Дрилон Тачи.

В категория до 75 килограма националът ни ликува с 5:0 съдийски гласа срещу представителя на Косово.Чолов показа майсторство на ринга, докато съперникът му често разчиташе на мръсни прийоми, за което бе и наказан от главния рефер още в първия рунд.

Радослав Росенов достигна до полуфиналите на европейското първенство по бокс

Ситуацията се повтори и в третата част, което узакони победата на нашия национал. На полуфиналите утре Уилиам ще се изправи срещу Черав Ашалаев (Русия).На ринг Б днес, около 18:00 часа, в 13-ия мач за деня, ще видим и Кирил Борисов. В категория над 92 килограма той ще се изправи срещу Дилан Раич (Босна и Херцеговина).

Българското участие ще затвори Ясен Радев (54 кг). Около 18:45 часа на ринг А той ще боксира с Алан Морозов (Естония). Националният ни отбор е воден от треньорите Жоел Арате и Валентин Поптолев.