Начало Бокс Борислав Бояджиев възхитен от Росенов и Чолов
0

Борислав Бояджиев възхитен от Росенов и Чолов

Борислав Бояджиев възхитен от Росенов и Чолов
0

Старши треньорът на националния ни отбор по бокс за младежи Борислав Бояджиев определи като отлично представянето на Радослав Росенов и Уилиам Чолов на Купа „Странджа“. 18-годишните ни таланти се отличиха със златен и бронзов медали от турнира, като Росенов грабна и ценния трофей. Бояджиев е наставник на двамата, като те постигнаха най-големите си успехи при подрастващите под неговите наставления.

Като за първо влизане при мъжете представянето е отлично. Беше важно да вдигат степента на трудност на противниците. Да разберат, че това което правеха с лекота, тоест да побеждават своите връстници при подрастващите, сега вече няма да е така, защото се състезават с опитни и доказани боксьори“, анализира ситуацията Бояджиев.

Той изрази задоволство, че младите таланти са влезли в боя и не са се уплашили. „Финалистът, който Радо Росенов победи, има два четвъртфинала на Световно първенство. Руснакът, от когото Уилиам спорно загуби, има 6 мача в Световните боксови серии. Бях притеснен на финала дали Радо няма да се подведе и да влезе в размяна на удари и излишни схватки, от които да бъде наранен. Видях един много зрял боксьор в ринга“, каза още Бояджиев.

Той призова феновете на бокса за търпение към двамата. „Крайната цел е Париж 2024. Дотогава те трябва да са готови да се справят с всички противници. Това няма да стане с един ден и моментно избухване. Ще се мине през загуби и разочарование. Въпросът не е колко пъти ще паднем, а колко пъти ще се изправим и ще продължим по пътя. Всичко е възможно, но трябва работа“, каза още Борислав Бояджиев.