Начало Бокс Българка присъди загуба на „екзекуторката” на Станимира в Токио
0

Българка присъди загуба на „екзекуторката” на Станимира в Токио

Българка присъди загуба на „екзекуторката” на Станимира в Токио
0

Колумбийката Йени Кастанеда, която отстрани по доста спорен начин българската звезда Станимира Петрова от боксовия турнир на Олимпийските игри в Токио, също си събра багажа. В двубой от 1/4-финалите в категория до 57 килограма тя бе категорично надиграна от актуалната световна шампионка Нести Петечио.

Филипинката се поздрави с успех с 5:0 съдийски гласа и по този начин си гарантира минимум бронзово отличие от японската столица. Любопитното е, че един от съдиите край ринга бе българката Мария Каваклиева. Нашата представителка присъди 29:28 в полза на Петечио, която ще боксира за участие на финала с италианската звезда Ирма Теста. Другата полуфинална двойка ще противопостави Карис Артингстол (Великобритания) и представителката на домакините Сена Ирие.

Припомняме, че след поражението от Кастанеда с 2:3 съдийски гласа, Станимира Петрова обяви, че може да се оттегли от бокса. Българката бе крайно разочарована от развоя на събитията и решението на реферите, което я остави без възможност да боксира за олимпийски медал.