Начало Бокс Български боксьори зарадваха деца с интелектуални увреждания (СНИМКИ)

Български боксьори зарадваха деца с интелектуални увреждания (СНИМКИ)

Български боксьори зарадваха деца с интелектуални увреждания (СНИМКИ)
0

Емоции, вълнения и мотивация за националите ни по бокс преди в 73-ото издание на Купа „Странджа“. Тимът на България проведе една специална тренировка в сряда, 16-ти февруари. В нея до боксовите ни шампиони се докоснаха няколко ,,специални“ шампиони от различни спортове. Става дума за деца с интелектуални увреждания от Федерация „Адаптирана физическа активност“.

Талантите изгледаха заниманието на Радослав Панталеев, Даниел Асенов, Хавиер Ибаниес и останалите ни водещи боксьори, като дори имаха възможност да сложат и професионални боксови ръкавици.

,,Заедно можем повече!”, каза президентът на БФ Бокс Красимир Инински.

Съвместната им тренировка премина с много позитивизъм, общи снимки и раздаване на автографи. Децата от Федерацията за адаптирана и физическа активност получиха покана и да бъдат специални гости на турнира за Купа „Странджа“, който стартира на 20-ти февруари в столичната зала „София“.

„Ние прокарахме спорта за хора с интелектуални увреждания в България като елитен такъв. Вързани сме към две международни федерации, едната е синдром на Даун, а другата е за атлети с интелектуални затруднения“, от своя страна коментира Слав Петков, който е председател на Федерацията за адаптирана и физическа активност.

Тази година ще имаме първо участие в джудо и спортната гимнастика. За съжаление, още нямаме бокс в международната федерация, но като гледам колко са добри, трябва да направим такова предложение“, продължи още Петков.

В продажба бяха пуснати и билетите за Купа „Странджа“. Престижната надпревара по бокс ще се проведе от 20 до 27 февруари в зала „София.

Билетите ще се продават на място, в деня на събитието, а от днес са пуснати и в онлайн продажба в платформата на URBO.

Пропуските за достъп до състезанието са на цени от 10 до 70 лв, като се предлагат и пакетни оферти.

Цените на билетите са следните:

20-25 февруари, цена за един ден – 10 лева

20-25 февруари, цена за една сесия – 5 лева (само на място)

26-27 февруари, цена за един ден – 15 лева

26-27 февруари, обща цена за двата дни – 25 лева

20-27 февруари, обща цена за всички дни – 70 лева

Входът ще бъде свободен за всички ученици.