Начало Бокс Белмекен очаква националите по бокс
0

Белмекен очаква националите по бокс

Белмекен очаква националите по бокс
0

Мъжкият ни национален отбор по бокс заминава във вторник за високопланинската база на Белмекен. Съставът, воден от Жоел Арате, ще започне втория етап от подготовката си, след като през изминалата седмица води занимания на „Дианабад“.

Специалистът планира да направи лагер на Белмекен, който да продължи до 8-9 февруари. Там тимът ще се калява на минусови температури и в снежна обстановка. На този етап на базата в Рила планина е планирано да се подготвят 11 от боксьорите от първия състав.

Там ще бъдат Ясен Радев, Даниел Асенов, Хавиер Диас, Николай Маринов, Кирил Русинов, Красимир Джуров, Венсан Киркоров, Рами Киуан, Кристиян Николов, Радослав Панталеев и Йордан Морехон. В последствие към тях може да се присъединят и още имена. Припомняме, че на Белмекен вече тренират и боксьорките от женския ни национален отбор.

Направихме много добра встъпителна подготовка. Доволен съм от изминалата седмица. Момчетата се хвърлиха от първия ден и изпълняват всичко, което им зададем като план“, каза Жоел Арате.

Сега на Белмекен предстои втория етап. Там ще заложим основно на тактически и физически елементи. Трябва да сме в най-добра кондиция за турнира „Странджа“ в края на февруари, както и за Европейското първенство до 22 години през март. Такава е целта“, анализира ситуацията Арате.