Начало Бокс Близо 500 боксьори ще мерят сили на Световното за младежи и девойки

Близо 500 боксьори ще мерят сили на Световното за младежи и девойки

Близо 500 боксьори ще мерят сили на Световното за младежи и девойки
0

Сериозен интерес отчетоха Международната федерация по бокс АИБА за предстоящото Световно първенство за младежи и девойки, въпреки пандемията от коронавирус и отново затяганите мерки. Заявки са дадени от 487 боксьори от 66 държави.

Шампионатът ще се проведе от 10-ти до 24-ти април в Киелце, Полша. Турнирът е за родените през 2002 и 2003 г. При младежите са записани 327 състезатели, а още 160 ще се боксират при девойките.

България ще бъде представена от отбор при младежите. Старши треньорът Борислав Бояджиев ще обяви имената следващата седмица, на които ще разчита в Полша.

Най-сериозна се очертава конкуренцията в категория до 60 килограма. Там са записани за участие 44-боксьори. При 64-килограмовите са регистрирани 39 момчета, а при 69-килограмовите списъкът е от 38.

„Нямам съмнение, че първенството ще бъде организирано на най-високо възможно ниво, в съчетание с всички мерки за безопасност. Много от настоящите звезди в бокса са започнали пътя си от световното първенство за младежи, така че няма как да подценим значението му за настоящото младо поколение”, обяви президентът на АИБА Умар Кремльов.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.