Начало Бокс Боб Аръм кани боксьори от цял свят да идват в САЩ

Боб Аръм кани боксьори от цял свят да идват в САЩ

Боб Аръм кани боксьори от цял свят да идват в САЩ
0

Интересна покана към боксьори от всички краища на света отправи промоутърът Боб Аръм.

88-годишният американец отправи призив към стотици боксьори и техните мениджъри да дойдат в САЩ, ако искат да участват в планираните галавечери на „Top Rank“.

Именно Аръм ще бъде човекът, който ще рестартира бокса в Щатите идната седмица, когато в Лас Вегас ще се състои първото боксово шоу от месец март насам.

Аръм получи разрешение от Атлетическата комисия на щата Невада да провежда събития без публика, но за всеобщо съжаление големите звезди на спорта все още са далеч от завръщане на ринга.

Снимка: БТА

Причина за това, разбира се, е липсата на адекватна подготовка и придвижването им до САЩ. Именно затова Аръм е решил да покани и по незначителни бойци, които да получат шанс за изява под знамето на „Top Rank“ и „ESPN“.

„Много от предстоящите мачове ще бъдат без участието на звездите ни, които в момента са извън САЩ“, сподели Аръм.

„Казал съм на много мениджъри, агенти и промоутъри – ако имате боксьори, които искат да се бият и имат възможност да дойдат тук, просто да ми се обадят.

„С удоволствие ще работим заедно. Имам много британски боксьори, на които не мога да разчитам заради забраната за пътуване“, добави Аръм.

Първото насрочено шоу е в ранните часове на сряда (българско време), когато Шакур Стивънсън ще се изправи срещу Феликс Карабайо в главното събитие на вечерта.