Начало Бокс Боб Аръм: Мoхамед Али щеше да се затрудни срещу Фюри

Боб Аръм: Мoхамед Али щеше да се затрудни срещу Фюри

Боб Аръм: Мoхамед Али щеше да се затрудни срещу Фюри
0

Изпълнителният директор на „Top Rank“, Боб Аръм, вярва, че трикратният световен шампион в тежка категория Мохамед Али би се затруднил срещу боксьор като Тайсън Фюри. 88-годишният боксов експерт заяви, че не е сигурен, че Али може да се справи с „Краля на циганите“ в хипотетичен двубой. Като причина за това твърдение Аръм посочи физическите дадености и уменията на Фюри.

„Виждал съм Али, виждал съм Форман, когато той спечели титлата на 45, виждал съм и Фюри. Как Али би се представил срещу Фюри? Това е въпрос, който си задавам. Али беше изключителен преди паузата му от три години и половина. Той беше толкова бърз, че никой не можеше да го докосне. Али беше 191 см, а момчетата, с които се биеше, бяха с подобен ръст. Как би се представил срещу някой висок 206 см, който е невероятен боксьор със страхотно движение с краката?“, сподели Аръм пред SkySports.

Аръм, който е организирал и битки на Мохамед Али през 60-те, твърди че сегашните боксьори са големи и с качества, за разлика от повечето опоненти на Али.

„Не мога да си представя Али да се изправи срещу 206 см. боксьор като Фюри. Имахме големи момчета в миналото, но те бяха бавни, тромави. Бяха смешници, които не можеха да се бият, просто бяха големи. Всичко се променя. Погледнете Фюри, Антъни Джошуа, Дионтей Уайлдър. Те са огромни мъжаги. Но може би ако Али беше в тази епоха, той щеше да е 198 см, а не 193 см заради храненето. Всичко се промени“, добави Боб Аръм.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".