Начало Бокс Бокс или уличен бой: кой удар е по-силен? (ВИДЕО)
0

Бокс или уличен бой: кой удар е по-силен? (ВИДЕО)

Бокс или уличен бой: кой удар е по-силен? (ВИДЕО)
0

Бронзовият медалист от Олимпийските игри в Лондон през 2008 г. Тони Джефрис направи демонстрация между силата на правилно изпълнен удар в бокса и такъв в уличен бой.

35-годишният британец, който записа 8 победи и 1 равенство като професионалист, сподели видеото в социалните медии. В него Джефрис сравни техниката на мощен удар в бокса и в уличен двубой, като посочи какви са основните разлики и кой от двата, всъщност, е по-силен.

„Ако някога сте гледали уличен бой или видео от уличен бой, винаги има един тип, който обикновено задържа дъха си, замахва от много назад и замахва с цялата си мощ… и става това“, започна Джефрис видеото и изпълни удара. Крушата, която го пое, се залюля силно и се върна в изходната си позиция, а боксьорът анализира: „Да, извадих малко сила, но не и максималната възможна. Освен това, ако замахна така и не уцеля, ще изглеждам като още по-голям идиот, отколкото вече изглеждам след като съм започнал да се бия на улицата“.

Последва демонстрация на прав удар от бокса, с необходимата за това техническа подготовка.

„Сега с боксовия удар: ако завъртите бедра, разтегнете се напълно, издишате по правилния начин, ще стане това“, казва Джефрис във видеото, след което изпълнява казаното. Резултатът е повече от впечатляващ – боксовата круша не само се залюлява, но и се превърта през рамката, за която е окачена.

„Както виждате – няма го. Съперникът ми изчезна. Ако изпълните удара правилно, ще изкарате от него много повече сила. И, ако пропусна с този, съм в идеална позиция за този, този, този и този“, завърши с комбинация демонстрацията си бившият боксьор.

Видеото завършва с категоричния съвет на медалиста от Олимпийски игри да се избягват уличните боеве.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.