Начало Бокс Боксфит – индиректен контакт и без риск от наранявания (ВИДЕО)

Боксфит – индиректен контакт и без риск от наранявания (ВИДЕО)

Боксфит – индиректен контакт и без риск от наранявания (ВИДЕО)
0

Боксфит (BoXfit) – един спорт, който е подходящ за хората в официални костюми и всички онези, които трябва да се пазят от наранявания. Всъщност, той е подходящ за жени и мъже, малки и големи, аматьори и професионалисти. Това е начин да се докоснете до бокса с максимално балансираното съчетание с кондиционна подготовка. Помага за усъвършенстване на естествените за тялото двигателни умения, но и за менталното ни здраве.

Спортът е забавен и е идеално средство за подобряване на самозащитните умения. С него се преодоляват пределите на собствените възможности – физическа умора и развиване на аналитична мисъл и се развива личностни качества – самочувствие, отговорност, креативност, мобилизация и др. Подпомага укрепване на здравословното и менталното състояние – предпазва от сърдечно съдови заболявания, антистрес терапия, ускорява метаболизма, подпомага за отличното съотношение между мускулна маса и мазнини.

В България група по боксфит водят две бивши националки – Светлана Каменова (първият носител на медал от световно първенство по бокс за България) и Илияна Гълъбова (републиканска шампионка по кикбокс и бокс).

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.