Начало Бокс Боксьор с 279 загуби от 300 мача определи кариерата си за успешна

Боксьор с 279 загуби от 300 мача определи кариерата си за успешна

Боксьор с 279 загуби от 300 мача определи кариерата си за успешна
0

Две години след последния си мач Крисчън Лайт оцени своята професионална кариера. Британецът записа умопомрачителните 279 загуби в 300 битки. Въпреки това сподели, че е бил много доволен от работата си и от постигнатото.

„Ако трябва да съм честен, най-много ми липсват парите от бокса“, призна Лайт.

„Все още гледам спорта по телевизията, обсъждам го с приятели. В първите години бях влюбен в играта, но след това приех съдбата си. Осъзнах, че ако битката е завързана, съдията никога няма да отсъди победа за теб с решение.“

„След това просто се превърна в работа. Трябваше да свалям килограми, за да вляза в категорията… за да мога да отида на работа, за да изкарам пари…“

Най-невероятната подробност е, че Лайт е бил нокаутиран само пет пъти!

Британецът осъзнал, че след нокаут ще трябва да почива задължително 28 дни – а това означава никакви доходи в следващия месец.

„Научих се да нося на бой. Не бях техничен, не бях бърз. Но можех да стоя прав и да понасям всичко. Критикуваха ме, че губя умишлено, но аз просто винаги бях аутсайдерът в тези мачове. Давах на бързите кардио хлапета добър съперник и това е. Нямаше как да се меря с тях по техника и агресия“, разказва Лайт.

„Плащаха ми да излизам срещу отлични състезатели. Превърнах го в седмичен доход. Знаех, че никога няма да стана световен шампион. Много хора се свързват с мен по Facebook и ме питат как го постигам. Искат и те да издържат на ежеседмичен побой, но не е никак лесно. Трябва ти и добър мениджър, за да ти намира събития постоянно“.

Бившият боксьор се радва, че се намира в добра форма и е заделил пари, които съхранява и инвестира.

„Чувствам се страхотно. Имам 300 битки, надали скоро някой ще подобри това. Чувствам се здрав, свикнал съм на физически натоварвания. Горд съм с постигнатото, поглеждам назад и съм щастлив“, завърши британецът.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.