Начало Бокс Боксьор спаси живот по време на претегляне
0

Боксьор спаси живот по време на претегляне

Боксьор спаси живот по време на претегляне
0

Освен професионален боксьор в супер средна категория, Деандре Уеър е и пожарникар в Охайо, специалист по спешна медицинска помощ.

По стечение на обстоятелствата, на 32-годишния американец му се наложи да съвместява двете си професии, след като половин час преди претеглянето за снощния му двубой в Лас Вегас човек от екипа на “Топ Ранк” получи сърдечен удар в залата. Уеър се намеси светкавично, когато Пит Съсенс се почувства зле. След направен сърдечен масаж, боксьорът и представител на Щатската атлетическа комисия на Невада се погрижиха за координатора от “Топ Ранк”, докато пристигне линейка.

По-късно боксьорът-медик написа в Twitter какво се е случило.

“Тук съм заради уменията си в бокса, но трябваше да приложа и медицинските си, за да свърша нещо. Радвам се да кажа, че човекът малко говореше и беше откаран в съзнание към болницата. Благодарен съм! Имам чувството, че спасих живот”, написа боксьорът.

За съжаление на Деандре Уеър, това ще остане единственият му приятен спомен от гала-вечерта в Лас Вегас. Часове след инцидента той се качи на ринга срещу Стивън Нелсън, от когото загуби с технически нокаут в шестия рунд.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.