Начало Бокс Боксьорите ни в битка за златните медали днес в Будва

Боксьорите ни в битка за златните медали днес в Будва

Боксьорите ни в битка за златните медали днес в Будва
0

Националният ни отбор по бокс се готви да закрие по най-добрия начин Европейската купа в Будва (Черна гора). Петима българи ще излязат на ринга тази вечер, в търсене на златни медали от турнира, който е с награден фонд от 507 хиляди долара.

Страната ни може да се похвали с много сериозно постижение в Будва, като заема второ място по брой на боксьори, които ще се бият за злато днес. С петима финалисти пред нас е единствено Русия, която излъчи шест свои представители на финал.

Ергюнал Себахтин ще открие програмата от 18:00 часа. В категория до 48 килограма европейският вицешампион ще срещне Артиш Соян (Русия). Около 18:30 часа на ринга трябва да видим и Ясен Радев (54 кг), който ще боксира с Максим Кузнецов (Русия).

След него златото ще атакува шампионът от Европейските игри Хавиер Ибаниес (57 кг), а с финала на този двубой ще започне и срещата на многократният световен и европейски златен медалист Радослав Росенов.

В категория до 60 килограма той ще премери сили с французина Софиан Умиа. Последен на ринга, след 21:00 часа, ще се качи Йордан Морехон (+92 кг). В тежка категория натурализираният кубинец се изправя срещу Марко Милун (Хърватска).

Националите ни са водени от треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров.

Може да проследите срещите на следния линк: https://www.youtube.com/watch?v=Wmj-fi6DyQ0

тагове: