Начало Бокс Боксов рефер: Пратиха ми две проститутки, за да уредя мач!
0

Боксов рефер: Пратиха ми две проститутки, за да уредя мач!

Боксов рефер: Пратиха ми две проститутки, за да уредя мач!
0

Бившият боксов съдия Бил Филипс направи поредица от скандални разкрития пред колегите от „Таймс“. Реферът, който сега е на 73 години и е пенсионер от Игрите в Пекин 2008-а насам, отправи доста сериозни обвинения по отношение уреждането на мачове от представители на федерации към Международната федерация ИБА. Според него, централата е напълно обречена и страда от пандемия по отношение на корупцията и уреждане на срещи.

Филипс се върна към опит за подкуп, който е бил направен към него на квалификация за Игрите в Пекин през 2008 година. „Разопаковах багажа си, когато някой почука на вратата. Отворих и пред мен беше младо момиче, красавица. „Г-н Филипс, дойдох да ви правя компания“, ми каза. Отпратих я, а след час или два, дойдоха други две момичета. Започнах да се смея. Казах им, че не мога да се оправя с една, камо ли с две“, разкрива бившият рефер.

Снимка: БТА

Той допълва и че на същата квалификация е имало друга, сходна ситуация. „Поканиха ни на банкет в сауна, една от вечерите. Имаше маса с водка и много храна. Помислих си, че това е много готино. По едно време обаче започнаха да влизат жени, всички голи. Пих няколко водки и си тръгнах. Няма да кажа какво стана с останалите мъже, но докато бях там, хавлията ми остана върху мен“, допълва още Филипс.

Британецът разказва още, че по време на турнира човек от федерация е отишъл при него с директен подкуп, който той е отказал. „Боксът е корумпиран още от първия ден, в който започнах“, казва още Бил Филипс.

Думите му идват като пореден удар срещу ИБА и опитите на федерацията да изчисти реномето си. През миналата седмица трябваше да се проведат нови избори за председател, но те пропаднаха. Ход, който разбуни духовете, а от Международния олимпийски комитет ще разследват случилото се на Борда на директорите в Ереван. В това число и изключването на украинската федерация като член на ИБА.

тагове: