Начало Бокс Боксът се завръща в Калифорния
0

Боксът се завръща в Калифорния

Боксът се завръща в Калифорния
0

Щатът Калифорния направи важна крачка към подновяването на боксовите събития на своя територия, след като местната Атлетическа комисия се събра на видео заседание и взе ключови решения.

Очаква се стартът на гала-вечерите да бъде даден до месец-два, като, според изпълнителния директор на Комисията Анди Фостър, бойците ще бъдат тествани за между два и три седмици преди двубоя си за COVID-19.

„Ако са здрави, ще ги приемем в картата за събитието и ще позволим на бойците да се изправят един срещу друг, ако покрият другите критерии“, допълни Фостър.

Всички в ъглите на боксьорите по време на двубой ще трябва да носят маски и хирургически ръкавици, но няма да има ограничение за това колко хора могат да бъдат в спортното съоръжение за вечерта на двубоя.

Фостър призна, че Калифорнийската щатска атлетическа комисия е силно разтревожена от случката с Роналдо „Джакаре“ Соуса, който беше освободен от UFC 249 в Джаксънвил, след като даде положителна проба за коронавирус.

„От това събитие научихме, и искам да бъда пределно ясен – не искам да омаловажавам UFC ни най-малко, те имаха страхотен план. Но научихме, че вирусът може да бъде изключително заразен. И затова искаме да минимализираме този риск“, добави Фостър.