Начало Бокс Борислав Георгиев сравни Стойка с Меси и Роналдо
0

Борислав Георгиев сравни Стойка с Меси и Роналдо

Борислав Георгиев сравни Стойка с Меси и Роналдо
0

Личният треньор на Стойка Кръстева и президент на боксовия клуб на „Локомотив” София Борислав Георгиев направи доста интересно сравнение. След като получи наградата си за Треньор №1 на месец август в анкетата на Пресклуб „България”, той заяви, че една от основните заслуги за златния медал от Токио, се дължи на психолога Иван Иванов. В Boec.bg ви предложихме негово интервю ден преди финалния сблъсък на Стойка Кръстева с Бусе Чакъроглу (Турция), в което специалистът предрече нейния успех.

Самият Георгиев е изпитал известни колебания относно тактиката, на която да заложи за последния мач. В тази връзка той се е допитал именно до психолога Иван Иванов.

„Благодаря на Иван Иванов, нашият психолог. Преди финала бях убеден, че Стойка трябва да е агресивна и да напада турската съперничка. Прочетох обаче различни анализи и коментари на мои колеги, които препоръчваха тя да е предпазлива и да не бърза. Това ме разколеба и му звъннах. Той ми даде много интересен пример с Жозе Моуриньо. Каза ми „Ако Жозе има Меси и Роналдо в отбора си и им каже – играем защита днес, как ще реагират?” Тогава разбрах, че аз имам Стойка Кръстева и тя трябва да играе в атака от първата секунда”, сподели Борислав Георгиев.

БОК, Костадин Андонов

Той отличи и работата на кондиционния специалист и преподавател в НСА Ивайло Лазаров. „Благодаря на Ивайло Лазаров, който изключително много ми помогна за физическата подготовка. Аз съм такъв човек, че когато не съм сигурен в нещо или не го разбирам до такава степен, търся помощ. Той направи така, че Стойка да се намира в тази кондиция, в която я видяхте. Дори се чувахме по телефона от Токио, за да изготвим план всеки ден какво да се прави между срещите, за да не губи скорост и сила”, допълни Георгиев.

Той и Стойка Кръстева вече работят като треньори и преподаватели и в спортното училище „Неофит Рилски”. Двамата са учители там и със свои колеги обучават колеги 90 деца.

LAP.BG