Начало Бокс Братя Пулеви с дарение за африкански боксов клуб за деца (СНИМКИ)

Братя Пулеви с дарение за африкански боксов клуб за деца (СНИМКИ)

Братя Пулеви с дарение за африкански боксов клуб за деца (СНИМКИ)
0

Братя Пулеви зарадваха африкански деца с нова екипирова. Ден след победата на Тервел Пулев над Викапита Мероро в Танзания, боксьорите ни посетиха боксова школа  в Дар ес Салаам. Българите занесоха подаръци под формата на ръкавици и боксови чували, които да подобрят условията за тренировка на местните деца и да ги стимулират да практикуват по-често.

„Посетихме местна боксова зала в Дар ес Салаам, където условията бяха потресаващи за нашите представи. Но съвсем нормално за държава с 80% крайно бедни и оцеляващи с 3-4$ на ден хора. Затова занесохме боскови пособия, които да послужата на децата, трениращи бокс в района“, разказа Тервел Пулев в профила си в една от социалните медии.

Треньорът в местната школа се оказа олимпийски шампион от Летните игри в  Мюнхен 1972 г.

„На въпрос към него: „Какво ти даде държавата, когато спечели Олимпийската титла?“, той ни отговори без думи, а с жеста „ръкостискане“. Сега той е човекът, който създава млади шампиони в танзанийският град“, добавя по-малкият от братята Пулеви.

Братя Пулеви са посрещнати от треньор на местния боксов клуб.

Бронзовият олимпийски медалист от Лондон 2012 направи сравнение на обстановката в Танзания с 90-те години у нас и си припомни за детския си плам към спорта.

„Днес гледайки малките деца, които посетихме се върнах в тези времена несъзнателно. Но оценявам пътят, който съм извървял до тук и знам какво ми е коствало, колко труд, пот, език на омразата, усилия, „преглъщане“ на ситуации, сваляне на килограми, да те отритват шефове, защото не им правиш „мили очи“, а даже назоваваш истините пред медиите, да изтърпиш труден човек, който ти е треньор в продължение на години, контузии, интриги и лицемерие на „малки“ хора, кръв, спаринги, аркади и много други, които даже съм забравил.“

По-рано през седмицата трикратният претендент за световната титла в тежката категероия Кубрат Пулев се срещна с министъра на спорта на Танзания –  Иносънт Башунгва , с когото също обсъдиха възможността за популяризиране на бокса в страната.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.