Начало Бокс БРУТАЛЕН! Уайлдър нокаутира Стивърн в първи рунд и обяви война на Джошуа (ВИДЕО)
0

БРУТАЛЕН! Уайлдър нокаутира Стивърн в първи рунд и обяви война на Джошуа (ВИДЕО)

БРУТАЛЕН! Уайлдър нокаутира Стивърн в първи рунд и обяви война на Джошуа (ВИДЕО)
0

Дългоочакваният мач за световната титла в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) между шампиона Дионтей Уайлдър и Бърмейн Стивърн в Ню Йорк завърши за по-малко от три минути, след като американецът нокаутира съперника си секунда преди да изтече първия рунд.

Така шампионът в тежката категория на (WBC) Дионтей Уайлдър (39 победи, 38 с нокаут, 0 загуби) изпълни заканата си да поправи грешката си срещу Стивърн (25 победи, 21 с нокаут, 3 загуби, 1 равенство), която допусна през 2015 г. Тогава той победи, но не успя да го нокаутира. Това е и единствената среща, в която Уайлдър е чувал финалния гонг.

Уайлдър излезе на ринга в Бруклин със стил, като беше изведен на ринга под живото изпълнение на популярния рапър 50 Сент.

Уайлдър показа още с началния гонг, че ще търси бърза развръзка, като вкара силен ляв на Стивърн. Последваха още попадения, след което Уайлдър демонстративно се откри, а Стивърн тръгна напред, което беше огромна грешка, тъй като се оказа капан. С комбинация ляв-десен Уайлдър прати Стивърн в нокдаун, но той успя да се изправи. Последва нов нокдаун и малко по-трудно ставане, след което Уайлдър го натика и повали край въжетата, като реферът на ринга едва го отдели от съперника, който този път вече беше в нокаут.

Под въздействието на адреналина от битката Уайлдър отправи предизвикателство към носителя на три от поясите в тежката категория Антъни Джошуа и поиска мач с него.

„Аз нямам какво да доказвам, че съм най-добрия, защото знам, че съм най-добрият“, изкрещя Уайлдър.

“Джошуа, обвявявам ти война. Приемаш ли моето предизвикателство? Вече чакам толкова дълго, аз знам, че съм истинският шампион, защото съм най-добрият. Готов ли си да го провериш? Светът иска Джошуа – Уайлдър. Без повече криеници и извинения. Дай дата, не се чуди”, каза още Уайлдър.

“Никой не удря като него. Ще прати Джошуа да си легне бързо като Стивърн”, прогнозира промоутърът Лу ди Бела.