Начало Бокс Чисора иска да помогне на Поветкин за битката с Уайт

Чисора иска да помогне на Поветкин за битката с Уайт

Чисора иска да помогне на Поветкин за битката с Уайт
0

Ветеранът в тежка категория Дерек Чисора заяви, че е предложил помощ на Александър Поветкин в подготовката за евентуален сблъсък с Дилиан Уайт.

„Вече говорих с Поветкин. Ако има нужда, ще му помогна. Ще летя до Русия. Каза, че ще ми прати частен самолет. Поветкин е мое момче. Вече ми каза, че ще ме вземе, когато стане време и ще тренираме“, заяви Чисора пред „SkySports“.

Въпреки коронавирус пандемията, правителството на Русия разрешава чужди спортисти да се състезават и тренират на територията на страната, което означава, че тренировъчен лагер с Поветкин и Чисора може да бъде осъществен. Дерек има солиден опит срещу Уайт и това може да бъде в огромна полза за „Саша“. Британецът има общо изиграни 23 рунда срещу Дилиан. През 2016-та той загуби със съдийско решение, а през 2018-та бе сломен с нокаут в единайстия рунд.

Дилиан Уайт отана невпечатлен от това, но все пак коментира изказването на Чисора.

„Дерек е добър в говоренето. Първият път каза, че срещата е била спорна, но във втората не оставих съмнение. Нямам вражда с него, но той очевидно търси вендета. Ако иска да бъде брутално нокаутиран отново, аз съм готов и обичам лесните пари. Ако победи Усик и има заложена титла, с удоволствие ще взема и този колан“, заяви уверено Уайт.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".