Начало Граплинг Двама ММА шампиони в граплинг битки този уикенд

Двама ММА шампиони в граплинг битки този уикенд

Двама ММА шампиони в граплинг битки този уикенд
0

Американската верига за професионални мачове по правилата на бразилското джу джицу и граплинг „Fight To Win“ ще организира битки и този уикенд в Далас, Тексас. 141-вото издание на веригата ще бъде оглавено от шампиона на Белатор в средна категория Рафаел Ловато, който ще се изправи срещу световния шампион от 2017-та (без кимона) Арналдо Майдана. Битката им ще бъде с кимоно.

Официалният постер на Fight To Win 141

Преди тях на тепиха ще стъпи друг състезател на Белатор – бившия шампион при 70-килограмовите в UFC Бенсън Хендерсън. Той ще се изправи срещу пан-американския шампион от 2016-та Едуин Нажми. Четирикратна световна шампионка на ADCC Габи Гарсия ще се изправи срещу Кендал Русинг. Те ще спорят за титлата на организацията в тежка категория при дамите (без кимона). Рюсинг е настоящ световен шампион в тази дисциплина, а Гарсия е печелила това ценно отличие цели девет пъти.

Джони Тама, който записа победа в миналото издание на „Fight To Win“, ще се изправи срещу Данте Леон (без кимона). Двамата са настоящи световни шампиони, но в различни дивизии (лека и средна).

Това е второ поредно издание на организацията по време на коронавирус пандемията в САЩ. Бойнта галавечер ще се излъчва по платформата на www.flograppling.com. Битките стартират около о3:00 ч. българско време във вечерта на събота срещу неделя.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".