Начало ММА Майа иска реванш с Андерсън Силва
0

Майа иска реванш с Андерсън Силва

Майа иска реванш с Андерсън Силва
0

Бившият претендент за титла в UFC Даймиън Майа заяви, че би искал да се изправи срещу легендарния Андерсън Силва в двубой реванш. Майсторът на бразилското джу джицу обсъждаше своето оттегляне от професионалния спорт след загубата от Джилбърт „Дуриньо“ Бърнс през март, но изглежда сега размишлява върху продължението на кариерата си. Той има още един двубой според договора му с UFC, но вече размисля върху няколко потенциални опоненти.

„Може да играя срещу Доналд Серони и Диего Санчес. Мислех си и за битка с Андерсън, но имаме разлика в килограмите. Дейна няма да иска да играем на уговорено тегло, така че сигурно ще трябва да се кача при 84-килограмовите, където Силва има преимущество. Има много възможноси, върху които мога да разсъждавам“, сподели ветеранът пред бразилската медия „Combate“.

Майа допълни, че би следвал същия игрови план от първата битка срещу Андерсън – събаряне и доминация на земата. За негово съжаление, това не се случи в първата битка между двамата през 2010-та.

„Надявам се, че този път ще мога да го хвана и да го съборя. Това е планът, но не знам дали той ще е същият, както през 2010-та. Може би предизвикателството отправено от мен ще го накара да тренира още повече“, добави събмишън специалистът.

Първата битка между двамата сънародници не бе от най-динамичните и зрелищни срещи на Силва и Майа твърди, че именно това може да накара Силва да се съгласи на предложението му.

„Тази битка наруши имиджа му и той може би ще иска да се поправи“, заключи Деймиън.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".