Начало ММА Камару Усман към Тайрън Уудли: Бий се, не ставаш по-млад
0

Камару Усман към Тайрън Уудли: Бий се, не ставаш по-млад

Камару Усман към Тайрън Уудли: Бий се, не ставаш по-млад
0

„Тайрън Уудли трябва да спре да подбира опонентите си и просто да се бие„, това твърди властелинът на полусредната категория в UFC Камару Усман.

Усман записа успешна защита на пояса срещу Колби Ковингтън, но Тайрън Уудли не е изиграл нито една среща след пет-рундовата война в клетката с Камару. Бившият шампион трябваше да се изправи срещу Леон Едуардс в Лондон през март, но бойната галавечер в британската столица бе отложена. Оттогава насам Уудли споделя, че вече интересът му се е преместил върху Колби Ковингтън. Според първият нигериийски шампион в UFC, Уудли не трябва да чака, а да приеме битка с когото и да е, защото вече е на 38 години.

„Талантлив си, имаш много умения, но трябва да се биеш. Не ставаш по млад“, обърна се Усман към Уудли чрез MMAfighting.com, „Бий се с когото ти позволят. Ако трупаш само победи с нокаут, няма да имат друг избор (UFC), освен да ти осигурят шампионски двубой. Не си губи времето“.

Усман посочи за пример неговия съотборник от „Hard Knocks 365“ Джилбърт Бърнс, който има пет поредни победи за по-малко от година и половина.

„Трябва да се отнасяш с тези неща като Джилбърт. Побеждавай и печели пари от всяка една битка. Затова Джилбърт има такъв рязък скок в играта“, добави Усман.

Тайрън Уудли все още е поставен като първия след Усман в ранглистата при 77-килограмовите, въпреки неактивността му през последната година.  Последният път, когато Уудли си „взе“ повече от година почивка бе между юли 2017-та и септември 2018-та. В периода и януари 2015-та и януари 2016-та, когато все още бе шампион, Уудли също не изигра нито една среща, но тогава причината за почивката бе тежка контузия, която наложи американецът да легне под ножа.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".