Начало Бокс Даниел Асенов: Ще отида в Токио за златния медал
0

Даниел Асенов: Ще отида в Токио за златния медал

Даниел Асенов: Ще отида в Токио за златния медал
0

Даниел Асенов (52 кг) се прицели в олимпийската титла от Токио. Тайсъна, който е 6-кратен европейски шампион при мъжете и младежите, обяви приоритет №1 пред него златния медал от японската столица. Талантът, който ще навърши 24 години на 17 май, сподели, че в следващите два месеца ще повиши още формата си и ще е на 100 процента готов за старта на Игрите. За него това ще е второ участие на форума с петте преплетени кръга. В Рио през 2016 година той достигна до втория кръг, където отпадна драматично от Мохамед Флиси.

„Подготовката върви нормално, вече има предолимпийска треска и сме в последен цикъл от тренировки. Няма контузии, което е най-важното. Нямам притеснение относно квотата. В моя щаб следят всичко и доколкото знам, шансът да не взема квота е около 1 процент. Гледам и мисля в посока Олимпийските игри. Добре поставен съм в световната ранглиста в тази категория, така че няма какво да го мисля. Смятам, че имам още съвсем малко, за да вляза в оптималната си форма за Токио. Техника и тактика са ми на високо ниво. Струва ми се че нямам още нужната сила, но това може и да не е така, защото в Белград играх на по-висока категория. Ако трябва да го оценявам в проценти, може би още 10-ина процента са ми нужни, за да съм във върхова форма. За тези два месеца, които остават, ще натрупам и тези 10 процента, за да атакувам олимпийския връх. Трябва да се целим високо, възможно най-високо. Няма как да отида без самочувствие в Токио и да очаквам да стане някакво чудо. Трябва да си поставя цел, за да успея, иначе отиваме само за самото участие”, сподели Асенов.

Тайсъна спечели две титли от началото на годината – на най-стария международен турнир в Европа Купа „Странджа”, както и в края на април на „Белградски победник”. На състезанието в Сърбия той боксира при 57-килограмовите. „Белградски победник” бе със сериозна конкуренция. Излязох без напрежение, защото това не е моята категория, като бях спокоен и уверен в действията си. Победих доста добри боксьори и се радвам, че станах първи, защото турнирът не беше никак слаб. Срещу мен имаше боксьори с осигурени олимпийски квоти, така че съм доволен. Исках и да разуча по-долната категория, до 52 килограма, да видя там боксьорите на какво ниво са. Планът бе да боксирам при 57-килограмовите, за да видя отстрани как се справят опонентите ми, в каква форма са. Показах добра игра, което означава, че съм в добра форма. Не съм изостанал след пандемията и липсата на много състезания. За мен е важно да имам повече мачове, защото на официален мач е съвсем различно спрямо тренировка и спаринг. Натрупах опит в различна среда, смятам, че този турнир ми се отрази добре. Предполагам, че до олимпиадата ще участвам на поне още един, с което да завърша тренировъчния цикъл. Ще бъде супер, ако успеем да участваме”, каза още Даниел.

Даниел Асенов спечели титлата на „Београдски победник“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.